Futóverseny az adó 1% népszerűsítéséért!

2015. április 28. 11:39 - civilutopia

Első Nagy Civil Futás - 1% adó 100% élmény

Sztárok is kampányoltak amellett, hogy az emberek adójuk 1%-át ajánlják fel civil szervezeteknek. Április 26-án rendezték meg az emberi jogi civil szervezetek által életre hívott Nagy Civil Futás jótékonysági futóversenyt a szentendrei Skanzenben. Az ingyenes esemény arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy az adó 1% felajánlásával bárki támogathatja a civil szervezetek munkáját és az általuk képviselt ügyeket. Az eseményen Weisz Fanni sztárvendégként volt jelen, a siket szépségkirálynő ugyanis saját tapasztalatból tudja, milyen nehéz a fogyatékkal élőknek.

masolat_weisz_fanni_n.jpg

Az 5K futás útvonala a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén, mesés tájakon haladt végig: szőlőskertek, pincék, malmok, kovácsműhelyek és kis házikók között, pajtákon keresztül. A több mint 800 futót utcazenészek lelkesítették a futópálya mentén.

 

A Nagy Civil Futás a szervezők szándéka szerint hagyományteremtő rendezvény lesz. Évről évre fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy a legkisebb, pár száz vagy pár ezer forintos felajánlások is számítanak, az adó 1 százalékáról rendelkezni egyszerű, és nem kerül semmibe. Ennek ellenére sokan elmulasztják, a civil szervezetek pedig minden évben milliárdoktól esnek el emiatt.   

A futóverseny után különböző programokkal várták a résztvevőket a emberi jogi civil szervezetek:

Amnesty International Magyarország, Habitat for Humanity Magyarország, Háttér Társaság a MelegekértCFCF Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, NANE Egyesület, Menhely Alapítvány, TASZ, Transparency International Magyarország, Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

A Nagy Civil Futás a “Tudtad-e?” civil kommunikációs kampány záróeseménye, mely a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósult meg. A kampány számos fontos társadalmi kérdést, jogi szabályozást és azok következményeit teszi érthetőbbé és a mindennapi tudás részévé. Olyan témákat közvetít közérthetően, melyekkel az emberek akár nap mint nap találkozhatnak: menekültkérdés, a hajléktalan emberek és a fogyatékkal élők helyzete, vagy a szexuális kisebbségek ügye. 

További információ:

www.nagycivilfutas.hu

 

komment
süti beállítások módosítása