egyesület

2015. április 16. 11:52 - civilutopia

Az Utópia Civil Egyesület 2013. januárjára formalizálódott bejegyzett egyesületté.

Az Utópia Civil Egyesület küldetése, hogy utat mutasson, lehetőséget teremtsen és tevékenységével inspirálja az egyéneket és a közösségeket a pozitív változásra.


Eddigi munkáink:

Nagy Civil Futás - 1% adó 100% élmény

 A Nagy Civil Futás figyelemfelhívás: az adó 1%-a felajánlható civil szervezetek számára!

 nagycivilfutas_logo_5k_1.jpg

 

Civil szervezetek a tudatos társadalomért

 

Az emberi jogi civil szervezetek összefogásával létrejött kezdeményezés elsődleges célja az ismeretterjesztés és a figyelemfelhívás.

03_27.jpgA kampány számos fontos társadalmi kérdést, jogi szabályozást és annak következményeit szeretné érthetőbbé és a mindennapi tudás részévé tenni. Olyan témákat közvetít közérthetően, melyekkel az emberek akár nap mint nap találkozhatnak: menekültkérdés, a hajléktalanok és a fogyatékkal élők helyzete, vagy a szexuális kisebbségek ügye.

A civil kommunikációs projekt „Tudtad-e” kérdéseken keresztül ismereteket terjeszt az emberi jogi szervezetek munkájáról, és az általuk képviselt ügyekről.

Tudod, hány bevándorló él Magyarországon?
Tudod, mi a teendő, ha túlzó helyszíni bírságot kapsz?
Tudod, milyen kérdésekre tagadhatod meg a választ egy állásinterjún?
Március 2-től 20 munkanapon át 20 egyszerű és közérthető mondat és hozzájuk kapcsolódva egy-egy Merényi Dániel (grafitember) által készített illusztráció segíti a tisztánlátást. A rövid, tömör információk mellé minden esetben egy háttéranyag is társul, amely alaposabb tájékozódást tesz lehetővé, és bepillantást enged a témához kapcsolódó civil szervezetek munkájába.

 

BeFitIn - Sport, ami összeköt 2013/2014

befitin_logo_hu.JPG

A BeFitIn a Svájci-Magyar Együttműködési Program – Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap -támogatásával valósul meg. A projekt célja a Magyarországon élő migránsok társadalmi integrálásának elősegítése csapatsportokban való részvétel ösztönzésének segítségével. Ezen cél megvalósításának alapját a Swiss Academy for Development (SAD) által kidolgozott módszertan, hazai környezetbe való adaptálása adja.Holdújév Fesztivál 2012/
2013


Színes falu 2012/2011
 
komment
Címkék: undefined
süti beállítások módosítása